Христо Мутафчиев ще се снима в любителски филм на екип от Димитровград. Председателят на Съюза на артистите се е навил да участва в нискобюджетната гангстерска лента "Нежни куршуми", след като лично съпругата му Елица го накарала.


Тя гледала презентацията на проекта в "Часът на Милен Цветков" и убедила Христо да подпомогне младоците.Христо Мутафчиев ще играе ключова роля във филма на режисьора Димитър Колев. Героят му се казва Нико Колев и ще направи важен обрат в сюжета, издаде пиарката на продукцията Яна Тодорова. Заради участието на звездата, сценаристът на "Нежни куршуми" Николай Николов, който е автор на едноименния разказ, по който се прави филма, е дописал текста.


До момента са заснети 23 от 62-те сцени. Участието на Христо Мутафчиев ще е в края на март или началото на април. Сцените с него ще се снимат в Димитровград. Вече се работи и по продължението на "Нежни куршуми". Втората част е с работно заглавие "Брутални куршуми".


Бюджетът на лентата е около 1000 лв. 500 лв. от тях са отпуснати от община Димитровград преди старта на снимките. Останалите средства са от спонсори, но не в кеш, а под формата на кетъринг или материално подпомагане с различни вещи, необходими за снимките.


Мутафчиев ще участва в продукцията безвъзмездно. Той обещал, че ще лансира лентата, когато е готова, в някоя от националните телевизии и ще помага като ментор на екипа.