Горната снимка е причината военноморските сили на САЩ да отделят 600 000 долара за преобразуване на сградата, която силно наподобява свастика. Сателитната снимка стана известна, след като сградата беше намерена в Google Earth и плъзна в Интернет и офлайн медии в САЩ и Европа.

Сградата е строена по време, когато никой не е очаквал, че обществеността ще има такъв широк достъп до сателитни снимки. Сега обаче има Google Maps/Earth, Yahoo Maps, Mapquest, Microsoft Live Maps и други лесно достъпни бази данни от такива снимки.

Вчера CNN са включили сградата в едно от предаванията си, като са добавили интересен детайл - военноморските сили са получили толкова много оплаквания за сградата и искания да се маскира свастиката, която сградата наподобява, гледана отгоре. Ще бъдат направени обработки на терена и ще се построят нови сгради, всичко на стойност 600 000 долара, само и само да се направи формата по-малко обидна за хората, гледащи я от самолет или на сателитна снимка.

Покривите на сгради, необработваемите ниви и други подходящи площи се използват все по-често, за да се предават съобщения чрез сателитни снимки, включително с цел реклама.