Мачът между Балкан и младежките национали се игра в залата на ЦСКА на стадион Българска армия. От  съвсем скоро тя носи името на един от големите играчи на ЦСКА и на националния отбор Румен Пейчев. След като няколко години бе изцяло занемарена - счупени седалки, изкъртени стени, пълни с графити, постоянно течащ таван, от който подът се бе превърнал в мукава, тя е напълно обновена. С подменен под, нови седалки, освежен интериор и дори снимков кът от славната история на червения тим. Инициативата и основното финансиране  е на един от бившите президенти на баскетболния ЦСКА Александър Чакмаков. В началото на тази година тя бе официално открита с едно запомнящо се събитие - мач между ветераните на ЦСКА и Левски.


Тази зала е свързана с особена  тръпка и за капитана на Балкан Йордан Бозов. Той е от школата на ЦСКА, с червения екип е в мъжкия тим на армейците  в продължение на 8 сезона - от 1997 до 2002 и от 2004 до 2007. След срещата той не скри вълнението си, че отново играе в нея.


"Няма как да е иначе - каза Данчо. - Именно тук започнах да играя баскетбол. В нея вкарах и първия си кош. Наистина се радвам, че тя отново е готова за баскетбол и събира вече много деца. Надявам се и в съвсем скоро време да се изпълни и с червени привърженици - така, както бе през годините. Както се пълни сега залата в Ботевград".


Миналата седмица сегашните съотборници на Бозов отправиха закачки  към него по повод заглавие в спортен сайт, в който представянето му този сезон бе наречено "ренесанс".  След контузията и последвалата операция, когато  носеше зеления екип, той изигра един сравнително безличен сезон с Левски. Но е неоспорим фактът, че при повторното си завръщане в Балкан продължава да демонстрира високата си класа, дори след като на 25 януари навърши 34. Що се отнася до думата "ренесанс", обаче, тя в пълна сила важи - поне като обещаващо ново начало - за обновената зала на Армията, от която са излезли десетки класни баскетболисти.


 За самия мач с ТЕСИ България Бозов каза: "През седмицата бяхме предупреждавани от треньора да подходим много сериозно към тази среща. Но трудно се мобилизира отбор срещу последния в класирането, особено когато  е без победа. И тук, както и в Ботевград, не играхме добре срещу младите ни съперници, позволихме им да ни затруднят и да  отбележат доста точки."



В родната си зала Данчо Бозов бе с най-добър коефициент за Балкан. Той е втори по резултатност с 16 точки, направи дабъл-дабъл с 12 борби, има и 7 асистенции към своите съотборници.