ЦСКА Москва може да напусне руската столица и да играе домакинските си мачове в друг град. Според медиите в страната има вероятност да се стигне до тази стъпка през лятото, тъй като залата на тима, носеща името на легендата Александър Гомелски, ще бъде съборена.


Спорното съоръжение е собственост на Министерството на отбраната в Русия, което е взело решението за това. Планира се събарянето на сградата да бъде през юни.


“Това е сериозен удар по амбициите на клуба и неговите резултати. Сега имаме редици други опции, като една от тях е да се преместим в друг град”, казват от лагера на участника в Евролигата.


Президентът на ЦСКА Москва Андрей Ватутин разкри, че нито той, нито клубът разполагат с достатъчни средства, за да построят нова зала.


“Мисля, че напълно разбирате колко скъп е такъв проект и колко струва построяването на нова зала в Москва. Първо, трябва да намерите място, след което да направите проект. Дори за собственика на клуба това е твърде много, това са много пари. Подобна инвестиция едва ли би се отплатила. Всичко върви в посока, че ЦСКА и Москва ще се разделят“, заяви Андрей Ватутин.