На 10 февруари в Елин Пелин се проведе  V открито първенство по Таекуон-До  ITF за купа "Левски" - част от инициативата "млади приятели на полицията". В него взеха участие 138 състезатели от цялата страна.


Шест състезатели от Таек-кион бяха привлечени от спортен клуб "Мусала" към Областна Дирекция на МВР, който е член на Спортната асоциация на МВР и взеха участие в турнира, като спечелиха общо 11 медала. Николай Петков взе 2 златни медала на спаринг и специална техника, Цветелин Кръстанов също спечели 2 златни медала на форма и спаринг до 38 кг, Виктор Миланов се окичи със златото на спаринг в категория до 58 кг. Габриел Витков завоюва злато на спаринг до 45 кг и сребро на форма, Цветомир Йолов е с 2 сребърни медала на спаринг и спец.техника и бронз на форма, Слави Василев спечели бронза на форма.


След покана и разговор с членове на УС на СК „Мусала” към ОДМВР треньорът Борислав Витков взе решение някои от състезателите да бъдат картотекирани и към полицейския клуб, който развива много видове спорт, сред които вече и Таекуон-До  ITF.


Няколко дни преди първенството гранд мастер Ким Унг Чол проведе изпит за повишаване на степен, на който се явиха 67 трениращи от Ботевград, Парвец и Етрополе. Изпитът включваше теория, практика, силов тест и спец.техника според степента, за която се кандидатства Кореецът остана изключително доволен от това, което показаха спортистите и на някои от тях бяха дадени две степени за показните умения.