Едва стартирал, вторият сезон на музикалното шоу "Гласът на България" по bTV вече се тресе от скандали. Напрежение раздели съдиите на отбори. Според коридорни слухове дуелът е най-вече между двете дами - Вики и Преслава.


Нетърпимостта между тях ескалирала по време на кастингите, които се проведоха из цяла България, но все още не е достигнала кулминацията си.


Миро не обръщал внимание на дрязгите и гледал да потушава напрежението с позитивизъм. Говори се, че Данчо Караджов обаче симпатизирал повече на попфолк звездата. Той дори навлезе в словесен двубой с Вики Терзийска в първия епизод, когато я злепостави, че не знае, че фалцет е мъжки глас, а не женски.


Едно от любимите лица на bTV, често използвано за вътрешни реклами, не обърна внимание на нападките. Въобще вече се смята, че Вики е сред новите фаворитки на силните на деня в медията. Тя не само играе в "Къде е Маги", но е и лице на bTV Lady.


Момичето от "Мастило" май конкурира Елена Петрова, подхвърлят светските клюкари.


Преслава също не се размина с критиката. Тя е упреквана, че дава картбланш на участници, които са близки по някакъв начин до нея. Тези хипотези обаче тепърва ще се потвърждават или отричат.


Дали заради скандалите, или заради самото шоу, рейтингът на първия епизод е значителен. Над един милион и 300 хиляди души са проследили старта, похвалиха се от канала. Рейтингът бил 19%, а делът е 46% за цялата аудитория за часовия пояс между 21 и 22.


Засега най-дипломатично се представя Миро. Той разказа за началото на артистичната си кариера, което всъщност се корени в неговото желание и страст към нотите.


"Винаги съм искал да се занимавам с музика и винаги съм знаел, че така ще бъде", заяви певецът. Един от най-ранните му спомени е как тича с китарата на вуйчо, но пада и я чупи. Тогава е едва на 2-3 години. Майка му е касиер, а баща му е строител. Условието да му купят пиано, един лукс по това време, е той предварително да докаже, че ще е сериозно ангажиран към уроците. Така първата година минава материал за три, репетира при съседи, в детската градина и изобщо навсякъде, където има пиано. Първият му учител по музика не се справял много добре с Миро. След това идва Миглена Цветкова, която е едва на 18-19 години. "Тя направи от мен най-добрия ученик по пиано", спомня си той.


След като се убедили в ентусиазма му, родителите му теглят огромен заем, който изплащат дълго, за да му купят така мечтания инструмент. Миро си спомня и как целият блок помагал да качат пианото на деветия етаж.


Баща му също участва в обучението. Когато Миро репетирал, той следял за правилното положение на ръцете и ако Миро го нарушавал, родителят го боцкал с молив по дланите.


Сестра му също е на "ти" с нотите. Навремето участва в група "Пламък", ръководител на която е Георги Сарандев. Миро дълго я молел да го представи на маестрото, но момичето все отказвало. Накрая 13-годишната бъдеща звезда сам го моли да го прослуша. Така Миро става най-младият член на групата. "Той ми даде най-важния урок за един артист. Никога не ми е казвал "прави това". Той ми даде сцена, препоръча ми да си избера песен, която да ми стои. И уточни: "Ако публиката те хареса, ти ще го разбереш. Ако не те хареса, сменяме репертоара." Той ме научи да се вслушвам в публиката и да гледам погледа на хората, докато пея. Важно е да виждаш какво ти говори човешкото същество срещу теб", разкрива Миро тайната на изпълненията си, пише Стандарт