Секта с името "Защитници на Христа" в Мексико е налагала участието на жени в масови сексуални оргии, въздържането от къпане и е поощрявала яденето на сурови животински органи. Това разкри на пресконференция съпругата на един от лидерите на култа, който беше разбит през януари.

Мексиканските власти атакуваха бардак на сектата в северния щат Нуево Ларедо на 25 януари, при което арестуваха 14 чужденци, вкл. лидера на култа - испанеца Игнасио Гонсалес де Ариба, и 10 мексиканци. Де Ариба се изживявал като превъплъщение на Христос и чрез интернет набирал следовници, на които предлагал обучение по биопрограмиране, алтернативно лечение, разкриване на мощта на психиката и сексуалността. "Те те пречупват, карат те да се съмняваш дори в собственото си име", разказва Бланка Кастро, която се омъжила за водача на сектата за Венецуела.

"Карат те да ядеш сурови животински органи. Когато умираш от глад просто нямаш избор", разказва мексиканка. И допълва, че духовните водачи им казвали, че хигиената е губене на време.

Кастро, която се омъжила за Лосангер Хосе Аренас Сеговия през 2009 г., разказала как е била изнасилвана, принуждавана да участва в сексоргии, била е държана под ключ. Тя е живяла в сектата 10 месеца, преди да успее да избяга и да стигне до Перу. Според базираната в Аржентина Мрежа за подкрепа на жертвите (МПЖ) сектата е пуснала корени в 80 страни по света. Обучението по интернет на Защитниците на Христа е започнало през 2004 г., като различните степени на обучение се заплащали между 1 300 и 130 000 долара. Тези, които заплащали максималната такса, си осигурявали титлата "апостол на Христа".