Бившият премиер Сергей Станишев и лидер на БСП обяви в предаването "Седмицата" на Дарик, че привличането му като обвиняем по делото за изчезналите от Министерския съвет секретни доклади  е политическа поръчка, която обаче е незначителна тема на фона на това, което изпитват хората в момента - несигурност за доходите им, за работата им. Това, което той би попитал прокуратурата, е какво става с огласяването на класифицираната информация в парламента от финансовия министър Симеон Дянков - за тайно споразумение между правителството и БНБ. Според Станишев министър-председателят Бойко Борисов иска да бъде осъден за "едно или за друго нещо".

Темата за актуализацията на бюджета лидерът на БСП коментира с въпрос защо бюджетът се актуализира в средата на годината, нещо, което е правено за последно през 1996 година. ГЕРБ не вдигнаха данъците и не намалиха заплатите, както направиха страните от ЕС като антикризисна мярка, но ГЕРБ имат фискален резерв като наследство, който сега харчат, но те ще го похарчат до края на годината, а какво ще правят след това, коментира Станишев и подчерта, че некадърността на правителството се плаща от всеки от българите.

Като основен недостатък на правителството Сергей Станишев посочи липсата на визия, стратегия, политика, защото всичко се правело ден за ден.