Не е тайна, че жените много по-трудно постигат оргазъм, отколкото мъжете.
Първата най-проста причина е, че те не могат да се възбудят достатъчно силно. Ако познавате този проблем, замислете се откога е: постоянно или напоследък? Временните периоди на спад в сексуалната желание са нормално явление, свързано с умората, стреса или други фактори, които ви пречат да се съсредоточите върху любимия човек и удоволствието от близостта с него, пише ТЯ.bg.

Друга причина да отказвате секс е, ако вашият партньор не ви възбужда достатъчно. В този случай трябва да решите искате ли да продължите сексуалния си живот с него (ако отговорът е "да", трябва да положите усилия за освежаването на вашите отношения).


Ако недостатъчната възбуда е характерна за целия ви сексуален живот, потърсете помощта на специалист.

Третата причина, поради която жените не могат да изпитат удоволствие от секса е тайното убеждение, че сексът е нещо лошо и мръсно. Корените на тези заблуди могат да се крият още в детството или да възникнат поради неприятен сексуален опит в миналото. Но да оставите всичко, както си е, означава да поставите кръст на сексуалния си живот. Затова вие трябва да поработите върху себе си.

Ето как:

- Анализирайте миналото си. Кои убеждения за сексуалния живот вие сте придобили от своите родители? А как ви е повлиял собственият сексуален опит?

- Ако думата "секс" предизвиква у вас отрицателни емоции, заменете го с друг израз (например "правя любов") и прилагайте новите термини в мислите си.

- Престанете да се тревожите за това, какво мислят другите. Дори този "друг" да е вашият партньор, майка или приятелка. Бъдете самата себе си.

- Спомнете си ,че никой не е идеален и се обичайте такава, каквато сте. Вие не харесвате фигурата си? Много жени имат този проблем. Това не е повод да си мислите, че не сте достойна за най-доброто - както в живота, така и в секса.

- Съставете списък на своите достойнства (хубави крака, изящни пръсти, красиви очи и т.н.) и всеки път, когато се замислите за недостатъците си, си го препрочитайте.

- По време на секс се концентрирайте върху емоциите си. Какво чувствате? Ако във вашите усещания има нещо негативно, постарайте се да се отървете от тези мисли. И не мислете за оргазма. Просто се съсредоточете върху позитивните усещания и се отпуснете!