Едночасова предупредителна стачка затвори днес пощата във Враца от 10 до 11 часа. Служителите преустановиха работа с клиенти в знак на протест срещу ниските си заплати, които не са индексирани от 5 години насам, съобщи БНТ.

Те казаха, че взимат едни от най-ниските трудови възнаграждения в страната от около 350 лева. Пощенските работници са недоволни от обединената транспортна схема, защото външни фирми са иззели и превоза на кореспонденцията, което ще доведе до неизбежни съкращения на персонала. Стачкуващите се извиниха на клиентите си за причинените неудобства, но са категорични, че повече няма да търпят да бъдат лъгани. Очаква се предупредителната стачка да премине към ефективни действия след събиране на необходимия брой подписи по Кодекса на труда.

"Клиентите напоследък се нагледаха на доста протести, но всъщност ние няма закога да чакаме повече, миналата година ръководството подписа едно споразумение със синдикатите и не изпълни нито една точка от него", заяви синдикалистът Кирил Кирков.