100-годишният юбилей на най-стария футболен клуб у нас - „Ботев" Пловдив, ще бъде отбелязан с концерт на рок легендите Deep Purple.


Събитието ще се състои на 3 юни на стадион „Пловдив". Ден преди това те ще вземат участие и на фестивала „Каварна рок".


Гостуването е част от световното турне на Deep Purple, което ще промотира най-новия им студиен албум „Now what?!", който ще излезе на 26 април.


Purple споделят, че през последните двайсет години групата не се е доближавала толкова много до звученето на 70-те, както сега. „Now What?!" носи елегантното звучене на „Perfect Strangers", и същевременно дивата свобода на Made in Japan.


Рок легендите ще посетят Пловдив, за да ознаменуват славния 100-годишен юбилей на най-стария български футболен клуб. Концертът на стадион „Пловдив" ще е своеобразен поклон пред изключителната публика на „Ботев" по случай 101-та годишнина на отбора.


Билетите за шоуто ще струват между 40 и 60 лева, и ще могат да бъдат закупени от магазина на футболен клуб „Ботев" Пловдив, от централната каса пред община „Пловдив", от билетния център на НДК, както и от разпространителската мрежа на TIcketpro.