Благой Иванов - Багата отново ще се бие, след като миналата година беше жестоко намушкан и по чудо оцеля. 26-годишният софиянец е получил покана да се завърне в битките по правилата на смесените бойни изкуства.


Багата замина преди няколко седмици за Лас Вегас заедно със своя добър приятел и колега от бойните спортове Красимир Младенов-Бореца. Иванов искал да види доколко може да се справи с тежката подготовка, преди да се съгласи отново да се бие. По-любопитното е, че във Вегас с него е и гаджето му Любина. Неотдавна се говореше, че двамата са разделени и името му се спрягаше с това на безизвестни еротични моделки, но боецът явно има доста сериозни намерения към приятелката си, след като я е взел с него в Америка.


Неговият мениджър Ивайло Гоцев потвърди, че бившият световен шампион по бойно самбо ще влезе в клетката на американската верига по ММА "Белатор".


"Очаквам той да се бие през юни, но окончателната дата ще стане ясна до месец-два - коментира от САЩ Гоцев.


"В момента Благой тренира много здраво. Всички са учудени от неговото бързо възстановяване. Прави сериозни спаринги с големи имена от света на смесените бойни изкуства като Рой Нелсън и Мо Лавал."


На 26 февруари миналата година Багата беше наръган в бар след сбиване. Той претърпя няколко операции в Пирогов и беше повече от месец в кома. Талантът беше изписан на 28 май, а малко по-късно влезе в предаването "ВИП брадър".


От края на миналата година Иванов започна сериозно да тренира, а спаринги с него прави европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев.


"Да, действително играхме с Багата. Хвърляше се страшно много", потвърди знаменитият спаринг Кобрата.