Клуб „Славееви гласове”, сформиран по проект „Успех” в ОУ „Васил Левски” – Ботевград, посвети поредната си изява на 8-ми март – Международен ден на жената. Учениците изнесоха богата празнична програма, изпълнена с: фолклорни и съвременни песни, след които „Седенчица”, „Мари, Станко” „Вълшебните думи”; стихове, посветени на майката; сценки „Хитър Петър”, „Мързеливското лозе” и други; фолклорни и съвременни танци.
Гости на събитието бяха директорът на учебно заведение Петко Маринов, главен учител Нели Дудова, учители и родители на някои от участниците.
От своя страна Петко Маринов поздрави децата за отличната подготовка, за това, че обичат българския фолклор и го популяризират чрез своите изяви. Той обеща, че за това ще има специална награда за тях, осигурена от училището. Петко Марин каза още, че ще награди и футболния отбор на учебното заведение, който вчера завоюва убедителна победа в ученическите спортни игри и за втора учебна година стана общински първенец.
Поздрав към учениците отправи и Нели Дудава. Тя пожела на децата да бъдат здрави и да не пропуснат да поздравят своите майки по повод днешния празник.
Училищното ръководство благодари и на Диана Петкова – ръководител на „Славееви гласове”, за това, че възпитава учениците в любов към самобитната национална култура, създавана в продължение на векове.
„Днешната изява на клуб „Славееви гласове” бе финална по проект „Успех”. Дейността ни стартира през миналата учебна година. По желание заниманията на клуба посещаваха около 11 ученици”, каза пред наш репортер Диана Петкова.