Може би малко хора знаят, но кметският стол е зелен. Започвам от този момент, тъй като в деня ми на поста изключително често ми задаваха въпроса "Горещ ли е кметският стол?". Ами, удобен е, да и същевременно много отговорен.
Преди да се запозная с работата на г-н Георгиев и аз, като повечето хора смятах, че тя е по-скоро представителска и най-вече управническа. И наистина тя се състои в разпределяне на задачи, но кметът освен лидер е и загрижен човек, който стои близо до хората от града. В специалното си отделено за гражданите време, той приема всеки един от тях с личните му проблеми и се опитва да даде разрешение за всеки казус.
Денят ми като глава на Общината започна с оперативка в кметския кабинет. Заместник- кмета г-жа Росица Христова запозна мен и заместниците ми / Константин Попов и Генади Цветанов/ с основната работа, ежедневието и хората, които работят в Общината. Колективът е много сплотен и ефективен, в което мога да ви уверя. За своя шеф, казват предимно колко вежлив и човечен е. Личи си, че освен като управител, го виждат и като приятел, което ми направи изключително добро впечатление.
Прехвърлихме се в кабинета на г-жа Венета Гергова, другият заместник-кмет. С нея обсъждахме проектите, по които работи Общината. Като цяло останах възхитена от личността и, тъй като е изключително начетена, образована и с богати познания в областта си. Също така беше много заинтересована и от нашето мнение от страна на граждани и млади хора, относно случващото се в града, относно нещата, които бихме искали да се случват за напред. По-късно бяхме запознати с Общинския план за младежта, който предстои да бъде одобрен, подложихме го на дискусия и останахме доволни от вида му. Денят приключи с обиколка на сградата и запознаване с останалите работещи там.
Кметският стол е зелен. Цвят, който до някъде отразява атмосферата в Общината - позитивна, благоприятна и като цяло просперитивна. Общата ми оценка, така да се каже, за това, което видях и научих е отличен. Град Етрополе се управлява от много отдадени, образовани и честни хора и неговите граждани са в сигурни ръце.
Tekст: Радина Иванова-XI kлас