Ако не успеем да направим честни избори, те ще станат много опасни, заяви председателят на НДСВ Христина Христова. Днес партията внесе в ЦИК 13 700 подписа за регистрация за участие в предстоящия парламентарен вот.

Според Христова, ако не бъдат организирани честни избори у нас, това означава, че хората ще спрат да вярват на институциите, на държавата, на всякакви държавни органи. Христова смята, че служебното правителство е много близко до ГЕРБ, а ГЕРБ по думите й държи МВР, "Информационно обслужване", дори и ЦИК. Призовавам всички партии да работят за това да имаме наистина честни избори в България, заяви председателят на НДСВ.

На въпрос дали трябва да бъде освободен председателят на УС на "Информационно обслужване" АД проф. Михаил Константинов, Христова посочи, че са недопустими политическите изказвания и оценки, които прави един държавен чиновник. До края на седмицата НДСВ ще излезе със специално искане до ЦИК за подробни указания за изпълнението на Изборния кодекс. Партията ще иска тълкуване например какво е "пряка видимост в СИК".

НДСВ е готова за предстоящите предсрочни избори, декларира Христова. Партията се ангажира да работи за антимонополно законодателство, за нови работни места и да се подобри социалното положение на българите. Около половината от листите НДСВ ще предоставят на представители на граждански организации.