Актьорът Владимир Пенев, който е служебен министър на културата в правителството на Марин Райков, има няколко социални идеи, които ще се опита да реализира, докато е на този пост. Това казва в интервю пред вестник “Преса” Пенев. Според него е необходимо да се направи опит заплатите на заетите в сектора да се повишат, но не е сигурен, дали това ще може да се реализира в няколкото месеца докато бъде избрано ново правителство. Задължително обаче, трябва да бъдат продължени добрите неща, започнати от министър Вежди Рашидов.

В правителството влязоха хора, които са много добри професионалисти, но не са се занимавали директно с административна дейност, смята той. Това обаче е положително, защото е гаранция, че няма да провеждат чужда политика и да се правят нечисти сметки.

В театралната сфера има неща, които трябва да бъдат променени, твърди министърът. Според него през лятото, когато театрите не работят, субсидията не достига и трябва да се повишат стандартите, за да не остават хората без достатъчно средства.

“Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки”, смята Владимир Пенев. Според него, публиката явно се радва, че може да общува директно с министър. “...но на мен ми се иска да разделя тези неща – когато съм актьор, да съм такъв, когато съм министър-министър”.