"Атака" няма да се коалира и няма да подкрепя ГЕРБ или БСП, нито НДСВ, "България на гражданите", ДПС или сини в следващия парламент. Това заяви на пресконференция лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от БТА.

Той посочи, че вчера заради неговия вежлив, културен, джентълменски изказ някои са разбрали погрешно, че "Атака" може подкрепи и да се коалира с ГЕРБ. Няма да подкрепим партии, които вече са предавали националните интереси, изброените са такива, каза Волен Сидеров. Моят съвет към тях е да се саморазпуснат, добави той. На ГЕРБ вече дадохме шанс, подлъгани от нейните изявления, че ще изгони чуждите монополисти и ще свали новините на турски език, че ще води българска национална политика, и бяхме излъгани, каза лидерът на "Атака". Не виждам нищо страшно да има избори, докато се пречисти политическото пространство, смята той.

Лидерът на "Атака" посочи, че партията на Меглена Кунева, ако влезе в парламента, също не може да очаква подкрепа от тях, а само яростна съпротива. Кунева се прави на нова партия, а това всъщност е НДСВ, добави той. НДСВ е партия, която трябва да се разследва до дупка за далавери, както и ГЕРБ, червените и сините, каза още Сидеров. "Кой доведе монополите? Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Сергей Станишев и Бойко Борисов - това са виновниците за днешното положение на България, тези хора нямат право даже да се явяват на избори, те би трябвало да се оттеглят и да се покайват и да се извинят на българския народ, след което някой от тях може да си тегли куршума или да се самозапали", каза Волен Сидеров.

Според него служебният кабинет е кабинет на ГЕРБ. Той е параван на ГЕРБ, прикрива злоупотребите на последното правителство, коментира Сидеров. "Ако тръгнат да продават БДЖ или ВМЗ-Сопот, които подготвиха за продажба герберите, да знаят, че няма да се отърват от преследване", добави той.