В Сливен нямаме проблем с листите. Просто има свръхамбиция на млад човек, обясни пред журналисти говорителят на предизборния щаб на "Движение България на гражданите" Прошко Прошков".

Бившият областен координатор Георги Балабанов щял да оглави кандидат-депутаската листа там, още повече, че секретарят на партията Людмила Елкова обяви още преди месеци, че се отказва. "Той обаче от свръхамбиция започна да поставя ултиматуми и загуби политическия си шанс", каза Прошков и подчерта, че политиката е печелене на доверие. "Движение България на гражданите" няма да се превърне в мутант от типа на БСП и да търпи нещо от рода на Румен Петков и Румен Овчаров 22 години, коментира Прошков. Той допълни, че областните координатори до този момент се назначават от Националния съвет и не може да се говори, че имат доверието на когото и да било друг.

Меглена Кунева каза, че се очаква листите да бъдат обявени в края на март или началото на април. Тя не пожела да коментира листите точно днес, за да не се отклонява а темата - представянето на програмата на "Движение България на гражданите". Днес е ден, в който се вричаме, заяви Меглена Кунева пред събралите се в зала "Сердика" на "Шератон" съмишленици, членове на партията, дипломати, представители на неправителствени и бизнес организации. Искаме да поемем управлението на страната, защото знаем, а и няма да се учудваме какво заварваме, подчерта тя. Целта на "Движение България на гражданите" е да положи един ясен обществен икономически и политически живот на здрави основи, на здрава почва, отбеляза тя. Ние ще докажем, че дясното е и социално, обеща председателят на "Движение България на гражданите".

България , се нуждае повече от всякога от посока, а посоката за нас сочи Европа, декларира тя. Децата, здравеопазването, образованието, интелигентна и доходоносна икономика - това ще промени живота ни, смята Кунева. Коалицията, която искам да предложа, е коалицията с гражданите, подчерта тя. Кунева каза, че при преговорите за присъединяването на България към ЕС е изпитвала вяра и мобилизиращ страх. Днес изпитвам същата тази вяра и същият страх - страхът да не загубим вярата си, за да можем да се справим с трудностите по пътя, посочи тя.