"От разговорите, които съм имал с Мирослав Найденов, някак си съм усещал притеснението на министъра, че върши някои неща под натиск",  каза пред журналисти Алексей Петров.

„Не смятам, че това е новина, защото Бойко Борисов ръководеше еднолично, командваше еднолично и грубо поръчваше да бъдат изпълнявани от министрите и не съвсем редни неща, особено при министър Цветан Цветанов”, посочи още Петров.

„Мирослав Найденов, както казваше премиерът, беше един от най-добрите министри. Все пак аз бях един от най-лоялните граждани. Бях също в Тристранния съвет, представител на работодатели. Няма нищо лошо - да се срещам с министри. Най-много съм се срещал с министър-председателя, с Цветанов – преди ареста. С другите – след ареста. Срещал съм се и с Мирослав Найденов. Коментирали сме много неща за малкия и средния бизнес”, добави Петров.


Подсъдимият Алексей Петров заяви пред журналисти, че също е бил подслушван.

"Цветанов, в тези четири години, не е извършил нито едно елементарно действие, без разпореждането на Борисов, включително незаконните подслушвания. Когато става дума за скандала с подслушванията, министър Цветанов заяви, че ако някъде е разпоредил или е подписал и се подслушва незаконно или нередно, той щял да излезе от политиката. Аз ви уверявам, че някой ден това, което се случи със записи при мен с Устинов, ще се окаже, че наистина има злоупотреба с власт и че не е подписал той, както не е подписала и Янева, но в същото време - е злоупотребено с власт и това ще се установи. Начинът, по който е злоупотребено, не е много далече от това, което каза Станишев”, добави Алексей Петров.

Според него Калин Георгиев, няма как да бъде главен секретар и да не върши онова, което му каже Бойко Борисов.