Според Александър Тодоров Балкан не е подценил младежите за трудната победа в София днес. Ботевградчани биха с 6 точки разлика, а ето какво каза техният старши треньор след успеха:



"Не може да става дума за подценяване, защото знаем какво се случи с Рилски спортист и мисля, че взехме насериозно мача. За първи път играем срещу тях с готов скаутинг и им обърнахме внимание, а не както преди да играем просто да минат мачовете. Мисля, че загубата на Рилски бе изключителна помощ за нас, от която трябваше да се възползваме. На всички е ясно, че вече трети мач играем без най-добрия си играч. При много мои колеги ако играят три мача без най-основния си играч това ще бъде всеки ден във вестниците. Ние три седмици играем без Бозов, а три седмици не сме казали нищо. В такъв мач като днешния бе изключително важно да имаш опитен играч особено в моменти, когато имахме проблеми с лични нарушения и така падна защитата.



Получихме два подаръка в изминалите десет дни, а за малко днес да ги хвърлим на вятъра. Единствено съм доволен от резултата, а в оставащите два кръга всичко е в наши ръце. Виждате, че има място за напредък, а времето е все по-малко. Дано в понеделник се получи друга картина.



Загубата на Рилски от младежите промени всичко. Ние имахме уговорен 15-дневен лагер на Боженица и там да затворим отбора, за да поработим за физическа подготовка и за сплотяване на отбора. Това беше в събота в 17.00 часа, но същия ден в 19.30 плановете се промениха и сами знаете защо. И по-хубаво, че е така. В най-хубавите ни сънища не можехме да помислим, че Рилски ще загубят в три поредни мача, след като преди това бяха паднали в пет от 20 и няколко кръга. Това обаче е баскетбола. Моят приятел Марин Докузовски казваше, че си добър толкова, колкото си добър през май месец.



Абсолютен напредък има при младежите. Това е една изключително позитивна идея, въпреки че виждам, че има много противоположни мнения за това. Мисля, че това може би е най-доброто решение на ръководството на федерацията за последните пет години, в които съм тук, защото за преди това не мога да говоря. Напредъкът се вижда всеки мач. Преди падаха с по 30-40 точки с лекота, вече падат с едноцифрени разлики, а направиха и победа. Резултатите от тяхната работа този сезон ще се видят на Европейското през юли."