Мой дълг е да уведомя баскетболната общественост, че от днес (23 февруари) няма да бъда в състояние да продължа да водя Балкан. Винаги съм мислел, че баскетболът е най-важното нещо в моя живот. Здравословните проблеми, с които се боря от година насам обаче ми дадоха да разбера, че по-ценно от здравето, няма. 


Считано от днес, излизам в болничен и преустановявам всякакви служебни ангажименти. Това ще продължи до тогава, докато дойде ден, в който отново ще се чувствам и ще бъда 100% здрав и готов за нови предизвикателства. Благодаря от сърце на президента на Балкан Георги Георгиев и на изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов за безрезервната подкрепа, която ми оказваха в последните 30 месеца в Ботевград и за чисто човешкото разбиране, което получавам от тях страна. 


Благодарност към играчите ми, които трябваше да минат заедно с мен през тези трудни периоди. Благодарност и към истинските фенове на Балкан, които представляват същинската сила на нашия клуб. От цялата си душа желаех снимката на този Балкан да стои в старата зала, редом до останалите шампионски отбори, с които Ботевград се гордее. Нещо повече. Продължавам да вярвам, че тази генерация, с или без мен като треньор, има големи шансове да спечели шампионската титла този сезон.