Проститутка от Пазарджишко шосе беше оправдана от пловдивския районен съд по повдигнатото й обвинение за дребно хулиганство. Според решението Живка Радева не е оскърбила двама полицаи, на които предложила секс за двайсетачка и френска любов като бонус.

"Твърденията на служителите, че са били крайно възмутени от държанието на нарушителката, са пресилени. Особено в контекста, че се касае до оперативни работници, натоварени именно с превенция на проституцията", посочва съдът. Установено е, че жрицата действително е употребила нецензурни изрази по адрес на ченгетата, но не е скандализирала с тях обществото. Разговорът бил проведен в спокоен тон единствено между тримата, в отсъствието на други хора.

"Тя е целяла единствено да уговори с тях неморална сделка, свързана със занаята й, а полицаите са били наясно с това", аргументират се магистратите. Не им е убягнал и фактът, че писмените обяснения на униформените са били абсолютно еднакви с изключение на имената им, което ги правело недостатъчно сигурен източник на доказателства.