През лятото на 2007 г. в гр. Етрополе започна изграждането на обект “Рехабилитация на първостепенен местен път – бул. “Малък Искър” със средства, предоставени на Общината по програма ФАР.                                                                                                   
След проведен конкурс, изпълнението на обекта, предмет на поръчката,  бе възложен на фирма “ Геотехмин” ООД гр. София.                                                                          
Предаването на строежа от Строителя на Възложителя се извърши с подписването на Акт образец 15 на 11.04. 2008 г.                                                                         
Реализацията на този проект е от изключителна важност за града ни. В следствие на интензивните валежи през лятото на 2005 г. река “Малък Искър” нееднократно излезе от коритото си и разруши участъци от пътната настилка, водопроводната и канализационна мрежa. Най-съществени бяха пораженията в три участъка от крайбрежния булевард.                             
Ремонтирани и обновени са участъци от бул. “Малък Искър” при помпена станция “Поповец”, при църквата “Св. Петка” и при фирма  “М Моторс”.                                                                
В първия участък, който е с дължина 215м., е изградено изцяло ново пътно платно, с нова основа и цялостно асфалтиране. Подменени са амортизираните стари водопроводи ф 325 и ф 80. Новите водопроводи са от ПЕВП тръби по цялата дължина на участъка. Подменен е и стария полуразрушен канализационен колектор ф 600 с нов от пластмасови оребрени гофрирани тръби за канализация система FIRAT.                                                       
Във втория участък, който е с дължина 313 м. е изградено пътното платно, цялостно асфалтиран пътя, подменен водопровод и за защита на булевард “М. Искър”  е изградена подпорна стена с дължина 30 м.                                                                                                          
В третия участък, който е с дължина 313 м. пътното платно е рехабилитирано, подменен е водопровод ф 200, както и полуразрушения канализационен колектор ф 600. Изградена е и подпорна стена с дължина 48м. за защита на булеварда от високите води на реката.

Материалът е свален от сайта на Общината.

На снимките: участък от булеварта по време на ремонта и в момента.