В рамките на предизборната кампания за предстоящите избори, на 25 април т.г., четвъртък, Меглена Кунева се очаква да посети Етрополе.
Срещата с гражданите ще бъде от 19:00 часа в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”.


Кратка справка за партията, начело на която Меглена Кунева ще участва на парламентарните избори на 12 май 2013 година.
През декември 2011 г. Кунева, заедно с още 13 души, учредява сдружение „България на гражданите“. Заявената цел на сдружението е „да инициира и активно да участва в дебата за формулиране на националната кауза и националните приоритети на България“.
На 1 юли 2012 г. Кунева учредява политическа партия „Движение България на гражданите“, която се определя като дясна партия.
През октомври 2012 г. Меглена Кунева заявява, че "Движение България на гражданите" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори през 2013 г. и „след парламентарния вот движението при никакви обстоятелства няма да участва в коалиционно правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС“.
На 28 октомври 2012 г. Меглена Кунева обявява: "Движение България на гражданите" ще работи за победа на предстоящите парламентарни избори като предложи алтернативен модел за управление, който изключва възможността за коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС и след провеждането на вота. 
След шест месеца, на 11 март 2013 г. стана ясно че партията "Движение България на гражданите" може да подкрепи следващия кабинет "Никога не сме казвали, че няма да подкрепим правителство, нито че няма да съставим правителство" разясни Даниел Вълчев, един от учредителите на партията.   /Укипедия