Нямам право да говоря за данните, изнесени от прокуратурата за подслушванията. Изумен съм от коментарите по медиите. Проверката в МВР все още продължава и в никакъв случай не може да говори за незаконно подслушване. Във вътрешното министерство работят хора на закона и никой от тях не е саботирал тази проверката. Техника, с която ние разполагаме, по данни на моите колеги, не може да подслушва секретно. Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в сутрешния блок на БНТ.

Министър Първанова заяви, че ще се подобри законовата и подзаконовата рамка за специалните разузнавателни средства, но според мен и сегашният закон е добър. Техника, за която става въпрос, е относително нова и не мога да кажа повече, коментира още той.

На въпрос дали е добре да се бърка с отвертка в тази нова техника той заяви, че за човека, за който става въпрос (бел.а. Радко Димитров), е един от най-кадърните кадри на МВР и е инженер, така че отвертката е по-скоро метафора.  Говорим за едни достойни хора, които аз познавам. Това че са повдигнати обвинения срещу тях - не значи, че са виновни. Това, което се случва в момента дава един негативен отенък върху МВР, зави още главният секретар.

Попитан за движението на специализирания  автомобил и заснемането му от камери на СДВР да се движи из София, а по документи да е в гараж, Георгиев заяви, че допуска, че е станал някакъв пропуск, но той вярва, че колегите му ще убедят прокуратурата в правотата си.

В службите вече не останаха много гардероби и скелети за вадене, коментира още Георгиев.

На въпрос как приема искането за създаване на специална агенция, която да контролира работата на МВР той отговори, че винаги ще има недоволни от работата на някои във вътрешното министерство, но ако законодателят прецени, че такава агенция е необходимо, то тя нека бъде създадена.

Относно старта на изборната кампания, той заяви, че вече има образувани досъдебни производства за купуване на гласове.

Според Калин Георгиев взривовете в Бостън нямат нищо общо с тези в Бургас, поне според това, което вижда от медиите. Днес трябва да получим от САЩ  официална информация по случая и тогава ще може да коментира повече, допълни още той.