Софийски градски съд ще заседава днес по делото срещу Мирчо Петков и други подсъдими. Те са обвиняеми по чл. 282 – 283а от НК за престъпления с цел облага.
Мирчо Петков бе арестуван през 2006 година и обвинен, че е организирал кръг от фирми, които са източили 120 милиона лева от Държавния резерв. Централния офис на Мирчо Петков – Циганина бе в Правец.
Делото срещу него  се точи вече седма година.
Преди време стана ясно, че основният свидетел срещу Мирчо Петков – руснакът Андрей Смирнов, който е бивш съдружник на скандалния бизнесмен,  е напуснал страната.
Много бивши съдружници на Мирчо Петков бягат от него за да спасят живота си, твърди  в публикация сайтът “skandalno.net”  Сред тях са собственикът на фирма “Адунай-7" ЕООД, Георги Ничев, който след скандал с Циганина скорострелно напусна страната и се пресели в САЩ. В списъка фигурират още бившата собственичка на завод “Бета”, емигрирала отвъд океана. Както и зам. директорката на фирма “Езтур” АД Тодорка Куцарова, която подписва договор за съвместна дейност с фирма “Миомит” на Мирчо Петков, а по-късно разбира, че договорът е фалшифициран. След което изведнъж зарязва всичко и се преселва да живее в Гърция.