Според изпълнителния директор на Берое Васил Кифев, възнагражденията на Георги Младенов в отбора се бавят по вина на треньора. Заради рекордната глоба от 5000 лева, която Младенов си изпроси през есента.


След мача срещу Левски (73:92) в Стара Загора, част от приятелския турнир, легендата си позволил да влезе в съблекалнята и да отправи вербална закана към един от тримата съдии Ивайло Ресиловски. "Ще те чакам отвън и ще те смачкам", заявил към него Младенов, пише в доклада на дежурния делегат на срещата. Ресиловски наказал наставника с техническо.


В резултат на инцидента, федерацията санкционира Младенов с 5000 лева. Директорът на Берое Васил Кифев твърди, че заради ангажимента на клуба да погаси задължението, сега заплатите на Георги Младенов изостават от график.


"Искам да поясня, че всички състезатели са получили заплатите си за март. Ситуацията е различна единствено с треньора Георги Младенов, но той беше глобен солидно преди началото на сезона", коментира Кифев в интервю пред Десислава Джерманска от телевизия "България он Еър", което може да бъде открито на сайта на медията bgair.bg.


Проверка на BBALL.BG хвана изпълнителния директор на Берое по бели гащи. Оказва се, че глобата към днешна дата не е платена. "Лично аз, заедно със своите колеги от федерацията отдавна сме решили този казус така. Глобата е задължение единствено и само на Георги Младенов и той е наясно, че трябва да я плати до края на сезона. Към момента обаче, тя не е платена от баскетболен клуб Берое Стара Загора", сподели президентът на БФБ Георги Глушков.


"Нека не си търсят причини и вратички, за да не ми платят. Заплатите съм си ги заслужил с работата си като треньор в Берое. Глобата е нещо съвсем различно и тя е мой ангажимент, личен при това", поясни пред BBALL.BG Георги Младенов.


Така, след като Васил Кифев признава, че треньорът му не е взел пари за март, вече е ясно официално, че легендата на родния баскетбол стиска зъби и се труди без стотинка в джоба през последните три месеца.