Снощи в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” Движение „България на гражданите” проведе предизборно събрание с участието на Меглена Кунева – основател на партията.
С нея бяха и кандидатите за народни представители за Софийска област от първо до пето място.
Противно на „сценария”, по който обикновено се провеждат предизборните срещи, с описание на вътрешнопартийното състояние в страната, критика към досегашното управление и вижданията за бъдещето, такова нещо снощи не се случи.
След представянето й, Меглена Кунева поиска от присъстващите да преминат направо към въпросите, които най-много ги вълнуват в момента.
Макар и да не го показа външно, в поведението й личеше умората от дългия преход през деня за среща с избирателите и на други места. В Етрополе групата идва от Тетевен. Доста изчерпателно и компетентно отговори на въпросите, като изрази нейното отношението и това на партията по бъдещето на страната, ако избирателите им дадат шанс за управляват след тези избори.
По-подробен в изказването си относно състоянието на страната в момента и перспективата за бъдещето, ако тяхната партия състави бъдещето правителство, изказа водачът на листата за Софийска област Димитър Делчев.  
Приоритетите на едно тяхно управление са изписани на листовката, която беше раздадена предварително на присъстващите под мотото: „Да, на нормалността”:
• промяна в конституцията
• детска градина за всяко дете
• 150 000 нови работни места
• кредити за младите и бизнеса
• държавен ангажимент към културата
• парите от здравните вноски - само за здраве
• децата до 7-годишна възраст с безплатни лекарства и др.
Тези и всички други приоритети, Движение „България на гражданите” предвижда да направи част от ежедневието на хората, ако бъде подкрепено на предстоящите избори. Идеята им е да управляват самостоятелно, без да участват в каквато и да е коалиция при съставянето на правителството.