Бившият баскетболист на "Балкан" Сашо Везенков , понастоящем директор на Обединени спортни клубове "Лукойл",  запази мястото си в управата на българския баскетбол. На отчетно-изборното събрание на 17 април той бе преизбран с пълно единодушие.

Съгласно Устава на БФБ  управителният съвет се състои от 15 души. Ето пълния списък:

Михаил Михов - председател

Веселин Божков 

Сашо Везенков

Симеон Варчев

Иван Ценов

Юлия Боянова

Иван Чолаков

Цветан Антов

Росен Барчовски

Петър Георгиев

Здравко Димитров

Николай Въжаров 

Камен Тошев

Камен Ситнилски

Панайот Генков

Кои са тези хора?

Новоизбраният председател на БФБ Михаил Миков е бизнесмен, собственик на пивоварна "Леденика", която е основен спонсор на федерацията. Преди няколко сезона с друга негова фирма - "ММ Биър", бе спонсор на тима на "Черно море".

Веселин Божков - роден е в Ботевград, бивш баскетболист в юношеските си години. Председател на Държавната комисия по регулиране на съобщенията.

Сашо Везенков - един от второто славно поколение на "Балкан", което стана три пъти шампион и три пъти носител на купата на България. Дългогодишен национал. От няколко години е директор на спортните клубове към "Лукойл България".

Симеон Варчев - един от най-големите специалисти по баскетбол в България за всички времена. Има и ботевградски период - като треньор на "Балкан" той спечели бронзовите медали в родния шампионат. Тогава със зеления екип играеше и Георги Глушков.

Иван Ценов - досегашен изпълнителен директор на БФБ. 

Росен Барчовски - председател на Треньорския съвет 

Цветан Антов - дългогодишен национал. Сега е президент на БК "Спартак" Плевен.

Николай Въжаров - досега също бе член на УС и председател на Дисциплиарната комисия.

Иван Чолаков - гуруто на ямболския баскетбол в последните 20 години.

Юлия Боянова - бивша баскетболистка от "Левски" и националния отбор, европейска шампионка със "сините", олимпийска медалистка. Сега е президент на БК "Левски".

Петър Георгиев - бизнесмен. Президент и основен спонсор на БК "Рилски спортист".

Здравко Димитров - Зико - бивш баскетболист от пловдивския "Академик Сега е президент на БК "Академик" Пловдив. Бизнесмен, вече и политик. 

Камен Тошев - шеф на Българската съдийска баскетболна колегия 

Камен Ситнилски - висш прокурор

Панайот Генков - висш магистрат