Днес спортният директор на "Лукойл Академик" Сашо Везенков замина за Берлин. Утре той ще присъства на жребия за турнира Eurocup, каквото е новото наименование на втория по сила клубен турнир на стария континент ULEB Cup.

Нов е и форматът, по който ще се проведе турнирът през следващия сезон. В основната схема участват 32 отбора, които са разделени в 4 кошници. В първите 3 имената на тимовете са известни. В четвъртата са квалификантите.

"Лукойл Академик" е поставен във втора кошница. В нея са още 7 отбора, което означава, че те няма да бъдат съперници на българския шампион в предварителната група. Това са руският "Химки", сръбският "Хемофарм", хърватският "Задар", турският "Тюрк Телеком", познатият "Артланд Драгонс" от Германия, АСВЕЛ Вильорбан от Франция и полският Туров Згожелец. 

32 отбора ще бъдат разделени на 8 групи по 4. След мачове  помежду им  напред продължават първите два от всяка група. След това се сформират нови 4 квартета, и така докато се стигне до "Файнъл Ейт", както бе и този сезон.