Григор Димитров донесе голяма радост на всички българи! Най-добрият ни тенисист постигна историческа победа срещу световния номер 1 Новак Джокович. Това стана в среща от втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Мачът се игра на централния корт "Маноло Сантана" и дълго време ще се помни от любителите на тениса. Нашето момче мина през деветте кръга на ада, но показа невероятна воля и в крайна сметка сломи съпротивата на сърбина, срещу когото имаше две загуби в предишните им сблъсъци - в Шанхай миналата година и в Индиън Уелс преди няколко седмици.

Григор вдигна победоносно ръце след битка, продължила над 3 часа. Хасковлията спечели със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 и даде на всички да разберат, че притежава не само талант, но и характер, който ще го превърне в една от големите звезди на тениса. Димитров демонстрира воля и умения, накарали публиката в испанската столица бурно да скандира името му и в същото време да освирква Джокович. След края на мача Гришо не можа да сдържи радостните си сълзи и посвети победата на своя баща.

Срещата се превърна в истинска драма, но справедливостта възтържествува и българинът заслужено ликува. Той се пребори не само с именития си съперник, но и с неприятно схващане, което получи в края на втория сет. Тогава Григор имаше мачбол, но го пропусна и Джокович изравни резултата. И когато всички очакваха, че Димитров ще рухне, той намери сили да продължи битката и да излезе като победител от нея.