Първата ракета на българския тенис Григор Димитров продължава да изумява с представянето си на Откритото първенство на Австралия.

Хасковлията се класира за 1/4-финалите на турнира, след като победи испанеца Роберто Баутиста-Агут с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.

Следващият му противник ще се определи от сблъсъка между Рафаел Надал и Кеи Нишикори.

С достигането си до тази фаза на турнира Гришо ще дебютира в топ 20, тъй като днешният успех донесе на българина чек за 270 хиляди долара, както и 340 точки за световната ранглиста, които му отреждат 19-ото място в света.

Първият сет на мача започна много добре за Григор и нашето момче успя да пробие сравнително рано подаването на своя испански опонент и да поведе с 3:1 гейма.

Димитров успя да затвърди пробива, макар че имаше известни проблеми при своето подаване, а до края на сета не се стигна до нови пробиви и така един такъв реши частта.

Вторият сет обаче започна ударно за испанеца, който проби подаването на нашето момче за 2:0 гейма, а след това увеличи аванса си на 3:0, затвърждавайки пробива.

Хасковлията не успя да върне пробива и така сетовете бяха изравнени на 1:1.

В третия сет Гришо проби при 3:1 гейма, а след това увеличи аванса си с още един гейм, след като затвърди пробива.

При 5:2 българинът проби втори път подаването на испанеца и така спечели убедително сета с 6:2 и поведе с 2:1 сета в резултата.

Четвъртият сет започна с две пропуснати точки за пробив от страна на Агут още в първия сервис гейм.

След това двамата си взимаха подаванията без проблвми. При 5:4 в своя полза Григор достигна до мачбол при сервис на своя противник и се възползва от него, за да спечели срещата.