Бюлетините за парламентарните избори на 12 май 2013 г. пристигнаха днес в Ботевград с полицейски ескорт. Техният брой е 32 500, с включени 10 процента резерви, съобщиха от общинската администрация.. Бюлетините ще се съхраняват в сградата на Община Ботевград и ще се пазят от СОТ и жива охрана.


Дължината на бюлетината е 80 см, непрозрачна и със защитна лента на гърба, за да не се вижда къде е поставен хиксът. Бюлетините ще бъдат раздавани на секциите по график в съботния ден.


И принтерите вече са в наличност и се съхраняват в общината. Брошурите за работа с копирната техника и пликовете, предназначени за комисиите по места, също на разположение, така че членовете на избирателните секции вече имат възможността да се самообучават за работа с новата техника.


Във връзка с нормалното протичане на изборния ден е издадената заповед от изпълняващия длъжността кмет инж. Красимир Андреев, с която се забранява продажбата на алкохолни и спиртни напитки в магазини и заведения за обществено хранене, както и употребата им на обществени места от 24 часа на 10 май до 21 часа на 12 май. Със същата заповед се забранява и всякакви масови прояви, създаващи предпоставки за нарушаване на обществения ред в изборния ден. 


От общинската администрация напомнят, че за улеснение на хората с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението е обособена избирателна секция във фоайето на читалище „Христо Ботев 1884”. Всички избиратели с увреждания, желаещи да бъдат придвижени в изборния ден до избирателна секция, могат да направят заявка за транспортиране на телефон 6 66 20 или 6 66 07 с код за Ботевград 0723. Заявките ще се приемат на 10 май /петък/ през целия работен ден от 8:30 до 17:30 часа. На 11 май (събота) от 15 до 19 часа и в изборния ден от 7 до 19 часа.