На закриването на предизборната надпревара на ГЕРБ в Етрополе тази вечер дойдоха 8 от кандидатската листа за Софийска област, начело с водача Владислав Горанов: Светлин Станчев, Павел Павлов, Николай Николов, Ваньо Тодоров, Петър Беков, Габриела Георгиева, Чавдар Русков и Моника Димова.
„За когото и да гласувате в неделя, - каза в обръщението си към хората Владислав Горанов – искам да ви помоля да излезете да гласувате, защото в противен случай печели манипулирания вот, печели изплашения вот, печели неинформирания вот. България има нужда от стабилност и политическа партия ГЕРБ, начело с нейния лидер Бойко Борисов може да осигури такова стабилно управление за следващите 4 години.”
В изказването си кметът инж. Богомил Георгиев каза, че при управлението на ГЕРБ „в Етрополе са се случили толкова много неща, които не са се случвали за последните 30 години, взети заедно.” И припомни отново, че в Етрополе са реализирани и предстои да се реализират през следващите 2 години проекти на обща стойност 56 милиона лева. Осъществена е социална политика на обща стойност 1 милион и 100 хиляди лева за подобряване на живота. След това призова хората да направят своята равносметка за направеното и, ако считат политиката на ГЕРБ за правилна, в неделя отново да гласуват за тази партия.
С тези две изказвания представянето на кандидатите приключи и беше дадена думата на естрадните състави: група „Мастио”, група „Нико” и Пламен Добрев от „Гласът на България”. Изявите им продължиха близо час.
Повечето от присъстващите на площада имаха възможност да получат сувенири, които организаторите бяха приготвили. Децата се зарадваха на множеството балони, с цвета на партия „ГЕРБ”.