Невероятен скандал взриви тв ефира в края на миналата седмица, след като първо Емануела се изпусна, че 100 Кила пуши марихуана в риалити шоуто "Къртицата", а, в опита си да го оправдае, любимата му Миглена се изцепи, че "същото правят 40 % от участниците"!


Зрители тутакси изригнаха в интернет, че полицията и прокуратурата трябва да се самосезират и да подпукат "ВИП-друсалките". Жалби срещу безпрецедентния скандал заваляха и към СЕМ.


Продуцентите на "Къртицата" Иван Христов и Андрей Арнаудов категорично заявиха пред Шоу, че застават срещу всяка употреба на наркотични и упойващи вещества в рамките на продукцията. "Предприети са и редица мерки", заявиха те пред наш репортер. "В договорите на всеки един от участниците изрично е фиксирано, че е абсолютно забранено внасянето на алкохол, наркотични и упойващи вещества в Базата, по време на целия му престой в шоуто. За никого обаче не е тайна, че част от звездите имат право на излизания извън Базата, които са предварително планирани и са свързани с техни професионални ангажименти. Ние, като продуценти на формата, няма как да знаем или да гарантираме, още по-малко да ограничаваме участниците по отношение на това какво правят извън шоуто.


В допълнение, по смисъла на действащото законодателство нямаме каквото и да е било право да извършваме обиск на участниците при повторните им връщания в Базата на предаването. Такава възможност, както и основанията за нейното реализиране, са предвидени и изчерпателно посочени в Наказателно процесуалния кодекс. Държим да подчертаем, че нямаме никаква информация, респективно - доказателства, за твърдението, че в Базата се консумират наркотични вещества. В случай, че такова обстоятелство бъде установено, ще сме първите, които ще уведомят всички компетентни органи с оглед на прилагането на действащите закони", заявиха те пред Шоу.