„Да, гласуваш за Сидеров - получаваш Доган. Или гласуваш за г-н Борисов- получаваш Станишев. Горе долу така се оказа". Това каза Прошко Прошков в предаването „Факторът Кошлуков" по повод евентуални коалиции в бъдещия кабинет.

По думите му, няма смисъл от избора на хората и програмите на бъдещите депутати, тъй като гражданите няма да бъдат управлявани само от партията, за която са дали вота си. Прошков коментира, че не вижда как десен финансист като Пламен Орешарски ще изпълнява плана „Сидеров".

„Потънаха добрите ни икономически предложения." Така Прошков коментира това, че Движение България на гражданите не успя да влезе в парламента. Той обясни, че хората по улиците са бедни и върху тях е упражняван ежедневен натиск. „Не можахме да си позволим да кажем, че минималната заплата ще бъде хиляда лева, не можахме да си позволим да кажем, че България ще бъде на три морета", допълни Прошко във връзка с това, че ДБГ не е миналата 4-процентната бариера.

На въпрос как ще коментира оставката на Меглена Кунева , Прошков каза, че това решение е един хубав и морален жест. „Доверието г-жа Кунева си го има", коментира Прошков и допълни, че отношението към нея след оставката не се е променило.