През тази нощ е бил убит известният на пернишката полиция Венцислав Димитров-Мечан /на 34 г./, съобщи Областната дирекция на МВР.

Около 55 минути след полунощ на тел. 112 бил подаден сигнал, че пред кафене в пернишкия квартал "Изток" има прострелян човек. Пристигналите на мястото полицаи установили самоличността на простреляния. Покушението е извършено в автомобила на жертвата, като мъжът е бил прострелян в главата.

Разследващ екип от служители на ОДМВР-Перник е извършил оглед на мястото на инцидента и са предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство под прякото наблюдение на Окръжната прокуратура в Перник.

Димитров е убит пред популярно заведение в центъра на най-големия пернишки квартал "Изток", на което той е собственик, съобщава БТА. По това време в кафенето е имало хора, но никой не е пострадал. Това е второто покушение срещу Димитров. По него бе стреляно през 2008 г., но тогава опитът за убийство бе неуспешен.

Венцислав Димитров е криминално проявен и е от групата на издирвания за обира на трезора в Кърджали Валентин Кирилов-Пуйката. Той също се е занимавал с касоразбивания. Има и регистрации в полицията за разпространение на наркотици, лихварство, изнудване и кражби на коли, напомня БТА.