Във вторник публично ще входирам в деловодството на Народното събрание искане за снемане на моя имунитет или когато прокуратурата входира своите искания да бъде направено това. Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов .

Имам морален ангажимент към всички граждани, които вярват в мен и са ме подкрепили. По време на предизборната кампания се правеха внушения, пресконференции, посочи Цветанов. В момента страната ни е в патова ситуация. Има три политически субекта, които трябва да направят скрита коалиция. На БСП им е удобно да влизат в коалиция само с „Атака" и ДПС. Като вицепремиер и министър на вътрешните работи се борих срещу организираната престъпност. Това не се хареса на организираната престъпност. Съвпадна целта на престъпността и на опозицията. Готов съм на всичко, каза още Цветан Цветанов.

Що се отнася до намерението ПП ГЕРБ да поиска от Конституционният съд да касира изборите, Цветанов заяви, че партията му дължи това действие на българските избиратели.

Основен мотив е, че правилото за забрана на агитацията в предизборния ден е нарушено. Всички аргументи и сигнали за нарушения партията ще събере и ще включи в жалбата си до Конституционния съд. Предвижда се сезиране и на европейските институции.

Той добави, че във вторник или сряда ГЕРБ ще входира в Конституционния съд жалбата си с искане за касиране на изборите. В Изборния кодекс е написано много ясно, че кандидатите за народни представители могат да оспорят избора за народни представители в срок от седем дни. Срокът изтича в сряда, ние ще входираме жалбата си в понеделник или вторник. Искаме да съберем повече доказателства. ГЕРБ трябва да бъде конструктивна опозиция до момента, в който се произнесе Конституционният съд.

Никой не си зададе въпроса какъв е технологичният процес за тези 350 хил. бюлетини, които не са и толкова, защото още никой не ги е броил, каза Цветанов. Той извади цяло тесте с първи страници от публикации в деня за размисъл, внушаващи, че въпросните бюлетини са били в полза на ГЕРБ. Когато четеш такива заглавия... Всичко това изигра основна роля, за да може да бъде постигнато едно нещо - ГЕРБ да бъде втора политическа сила, за да може БСП да приеме мандата като първа политическа сила, обясни той.

Според него коалицията, която се прави между „Атака”, ДПС и БСП, е обречена от самото начало.