Отношението на Бойко Борисов към пенсионерите е цинично. Той гледа на тях и на парите, които трябва да се отделят за майчинство, като тегоба, защото му пречат да си реже лентичките.

Това каза пред камерите на TV7 Сергей Станишев. Положението е много тежко и трябва много работа. ГЕРБ искат да спечелят властта, не за да управляват. Те искат да се върнат на власт, за да си заметат следите, категоричен беше лидерът на социалистите. ГЕРБ управляваха арогантно и нагло. Основната цел е да ги отстраним от власт. България е в тежка криза и са необходими неимоверни усилия, за да се справим с това положение. Ние никога няма да направим коалиция с ГЕРБ. Тя е ценностно невъзможна. Различията между нас са огромни и на всички нива. България се нуждае от промяна. Аз съм готов да разговарям с всички политически партии и лидери без Бойко Борисов и Цветан Цветанов. ГЕРБ се намират в тотална изолация. Хората, които гласуваха за тях също се чувстват предадени и употребени, разкри Станишев.

Ние имаме нашите грехове и грешки, но се стремим да ги коригираме. Ръководителите на ГЕРБ са банда скакалци, които ограбиха държавата. Никога няма да направя задкулисна сделка или договорка с Борисов и Цветанов, обеща Станишев. След вчерашните изказвания на Цветанов аз си свалям имунитета на кандидат-депутат и нека прокуратурата се заеме с този случай и да ме разследват. Нека съдът се произнесе по тази клевета. Цветанов ако има достойнство нека направи същото и свали имунитета си. Той не разбира какво каза вчера. Как ще си купя лидерското място в ПЕС? Подкупвал съм стотици делегати на конгреса или съм подкупил шефа на социалистите в ЕП? Това са пълни нелепици и ГЕРБ си затварят по този начин вратите към Европа, завърши беше Станишев.