За мен е голяма чест и радост в навечерието на най-светлия българи празник - 24 май, да открием 42-рото Народно събрание. Това обяви от трибуните на парламента Стефан Данаилов .

Казват, че най-важната задача на цивилизацията е да научи човек да мисли. Аз вярвам, че именно мъдростта на народа ни ще ни помогне да обединим мислите и действията си в името на възвръщане на самочувствието на българите.

Трудното раждане на този парламент показва, че сме занемарили много от принципите на демокрацията и не можем да отлагаме вече спешното лечение. Трябва да тръгнем към националното спасение. Ние всички отговаряме за това, което вършим, но и за това, което не вършим, подчерта той.

Крайно време е да обединим воля и знания и да решим най-наболелите проблеми, пренебрегвайки политическата противопоставеност и лична нетърпимост. Много хора очакват от нас промяната, която им обещахме.

Грешките вече са направени, трябва да пристъпим към тяхното решаване, категоричен бе Данаилов.

Депутатите положиха клетва, прочетена от най-възрастния народен представител. Химнът на Република България и този на Европа огласиха парламента.

Стефан Данаилов пожела здраве и сили на всички, за да изпълнят ангажимента си към избирателите. На добър час!