Доростол стана шампион на България при 12-годишните момчета, а безспорно в тима над всички се открояваше един състезател. Това е №11 Михаил Молдов, който бе двигателят в състава и допринесе за златните медали. На финала силистренци победиха Левски и така си върнаха за загубата в груповата фаза. За Молдов пък титлата е втора поред, тъй като и миналата година той бе в състава триумфирал за възрастта. Награда за Най-полезен играч на турнира нямаше, но едва ли има човек, който да каже, че именно това не беше най-добрият. След връчването на медалите състезателят на Доростол отдели малко време, за да даде първото си интервю след завоюването на трофея:



"Според мен играхме по-правилно от първия мач. Справихме се по-добре в защита и така спечелихме. Променихме защитата. Тогава много ни пробиваха, а сега сбивахме по-добре и това ни помогна за победата.


Чувството от втора титла поред е страхотно, не мога да го опиша.


Моето начало с баскетбола дойде от брат ми. Той тренираше и аз започнах покрай него.


Любим отбор от първенството ми е Балкан, а любимият играч ми е Станимир Маринов, който също е от Силистра.


Надявам се някой ден да отида да играя в НБА, все едно в кой отбор."


Както botevgrad.com писа, момчетата на Доростол присъстваха на петия полуфинален мач между Левски и Балкан в зала Универсиада и това ще остане паметно за тях за цял живот. Заради техния съгражданин в Балкан Станимир Маринов момчетата от крайдунавския град поддържаха Балкан. Тяхната наставничка Светлана Тодорова - доказан специалист при работата с подрастващи повече от десет години, е първата треньорка и на  Стамбата.