Балкан върна един от най-обичаните си играчи Станимир Маринов. 28-годишният гард на националния отбор ще облече отново екипа на българския шампион след сезон 2016/17. Преди това той бе част от “зелените” пет години, където направи и първите си професионални стъпки (2009-2014г.). Договорът на родения през 1991 г. състезател е за един сезон.


 193-сантиметровият национал завърши сезона с Берое, след като преди това бе част от френския Кемпер. Маринов участва и в квалификациите за Евробаскет 2021 с националния отбор на България, с който направи много силно представяне.


 Маринов е възпитаник на школата на Доростол (Силистра), а на 17 години пристига в Ботевград, където по-късно подписва първия си професионален договор. Гардът е бронзов медалист с Балкан в НБЛ през 2010 г., Балканска лига (2014г.) и Купата на България (2017г.). Кариерата му преминава през косовския Прищина, Черкаски Мавпи (Украйна), У-БТ Клуж Напока (Румъния), Кемпер (Франция), Берое, Левски Лукойл и Черно море Тича.


 За щастие на всички Станимир Маринов вече е с отрицателна проба за COVID-19 и се очаква да пристигне следващата седмица в Ботевград, където отново ще носи своя №23.