Цветан Цветанов искаше да е филтър за достъпа до премиера. Срещу всеки, които имаше директен достъп до Борисов, се действаше по милиционерски, каза по ТВ7 бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

По думите му срещу "врага с партиен билет" са следвали атаки с помощта на удобни медии, а материалите са се докладвали на лидера на ГЕРБ. "Ако тези атаки нямаха ефект се мобилизираха службите, който трябваше да хванат съответния човек в крачка", допълни Емил Димитров.

Според бившия депутат от ГЕРБ в свой разговор с Борисов през октомври той му е казал, че Цветанов клати лодката и ще я потопи, а ако го остави с Искра Фидосова да организират изборите, ще съжалява. На същата среща Димитров попитал премиера дали знае, че МВР се използва за притискане на фирми, за да плащат подкупи или прехвърляне на дялове. "Не участвам в това. Дай да ги хванем", бил отговорът на Борисов.

Бившият депутат допълни, че е чувал за натиск за прехвърляне на 50 дори на 80% от акциите на дадена компания. В отговор на въпрос Димитров каза, че няма доказателства за корупция по високите етажи на властта.

Той е на мнение, че обвиненията срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов също са част от сценария за борба с врага с партиен билет, защото е безумие министър да предлага подкуп на свой подчинен.