Отцепниците от ГЕРБ ще учредят партията си наесен и тя няма да е с един председател, а колективно ръководство от млади хора, обяви пред БНТ бившият депутат Емил Димитров. „Ветераните" в новата формация пък ще предложат „политическа лустрация", допълни той.
„Предлагаме политическа лустрация. Който е участвал досега във властта да декларира, че няма да участва повече – и в изпълнителната власт, и като депутати. Да се даде път на експерти, да се даде път на младите. Време е политическите динозаври да отидат в историята. Бойко Борисов е наистина динозавър в политиката, но е време и той да разбере, че трябва да се даде път на младите. ", коментира Димитров.
По думите му новият проект е отворен, в него ще влизат хора от ГЕРБ и от „онова, старото СДС".
„Това са млади хора в активна възраст на 35 – 40 години, които са стигнали донякъде, но са били спъвани", каза още бившият депутат.
Партията ще се подготвя за избори, но няма да се стреми към мнозинство, а плановете са да бъде коректив.
Емил Димитров съобщи още, че е викан от прокуратурата, за да дава показания за записките в тефтера на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.
„Искра Фидосова и Цветан Цветанов са скачени съдове. Това тефтерче е грандиозен скандал. Въпросът е дали са преброени дните на Цветанов като начин на управление и мислене. Ако не се преодолее това, всяко следващо управление ще роди своя Цветанов", каза още Димитров.