Трима свидетели по делото „Октопод" „изчезнаха". Габриел Йорданов, Красимир Първанов и Емил Йорданов пропуснаха днешното заседание срещу Алексей Петров и компания. Оказа се, че призовкарите на Софийски градски съд изобщо не стигнали до тях.

Първият не е намерен на известния по делото адрес. Никой от съседите му обаче не пожелал да вземе призовката и така тя била върната.

Красимир Първанов пък сменил постоянния си адрес, а оставеният на разположение на разследващите телефон бил грешен.

Третият, който не се яви да даде показания пред съдия Румяна Ченалова - Емил Йорданов, също не е намерен, за да получи „поканата" за разпит.

Служители на Темида многократно са ходили до посочения адрес, но там не са намерени никакви отличителни знаци като звънец или пощенска кутия и така не са го открили. Оставили дори бележки с контакт за обратна връзка, но и там ударили на камък.

Все пак днешното заседание не мина без разпити. Година и половина след старта на делото вече се нищи по-подробно участието в престъпната група и на останалите подсъдими, освен на Алексей Петров.

Показанията на Асен Илиев бяха свързани с работата му като шофьор във фирма „Ин 80" ООД, собственост на Марчело Джотолов и Янко Попов. По думите му, дружеството се занимавало със събиране на вземания.

Илиев обаче не знаеш много подробности относно методите на работа, поради простата причина, че бил само шофьор. Самият той не е присъствал на срещи с длъжници, не знае и къде се съхраняват взетите пари.

Призна, че познава Алексей Петров, но не лично, просто били от един край. Силно казано, по думите му, е и твърдението, че познава дясната ръка на бившата барета - Антон Петров-Хамстера. С него „само са се засичали пред заведението пред офиса на фирмата, в която работи и се поздравявали."