на Общинската организация на Българската социалистическа партия Етрополе


На 12 май 2013 г. се проведоха изборите за 42-ро Народно събрание на Република България. В община Етрополе предизборната кампания се проведе под знака на два съществени процеса:


Единият е цялостното ангажиране на инж. Богомил Георгиев в позицията си на  кмет на община Етрополе с кампанията на ПП ГЕРБ без оглед на използваните от него средства – натиск, заплахи и принуда. Това доведе до превръщането на изборите за депутати за 42-то Народно събрание в своеобразен референдум - "за" или "против" местното управление на ПП ГЕРБ начело с кмета на общината инж. Богомил Георгиев и местната администрация, назначена от него. Ангажираността на съществена част от общинската администрация с кампанията на ПП ГЕРБ показа по недвусмислен начин нейната партизация и едностранчивост, което единствено разрушаваше и без това ограничения авторитет на институцията.


Другият съществен процес, под който премина предизборната кампания за 42-то Народно събрание на Република България, е демонстрирането на новото лице на Българската социалистическа партия в община Етрополе. Работата, извършена вътре в партията през последните две години чрез привличане на нови и млади членове и симпатизанти, които дават своите сили по убеждение, а не по задължение, които вярват искрено във възможността да реализират идеалите си, даде своите плодове и показа истинността на пътя, по който е поела Етрополската партийна организация на Българската социалистическа партия:


- Активната позиция на гражданите срещу обгазяването на града от Централата на биомаса, подкрепена от общинските съветници на БСП, доведе до нейното спиране през лятото на 2012 г.


- Бяха постигнати най-високите резултати в София област от 73 % в проведения през месец януари референдум за АЕЦ Белене.


- Съпричасността ни с протестното движение през месец февруари завърши с внасяне на протестна подписка в Народното събрание.


Тези действия показаха възможностите на местно ниво на обновената партийна организация на БСП.


В контекста на постигнатото, кандидатурата на инж. Владимир Александров на престижното шесто място в листата на БСП за София област за кандидат-депутати за 42-то Народно събрание беше естествено продължение. Без амбицията да бъде избрана издигнатата кандидатура, но с желанието да покажем новото лице на Етрополската партийната организация на областно и национално ниво, постигнахме завиден резултат – 2600 гласа за БСП, 536 - получиха НФСБ и 407 гласуваха за Атака срещу едва 1399 гласа на ГЕРБ - резултат, който показва, че етрополци категорично не желаят да бъдат управлявани от ПП ГЕРБ, както на национално, така и на местно ниво.


Анализът на резултатите от изминалите избори показва сериозната заявка за смяна на модела на управление на ПП ГЕРБ и връщане към изконните принципи на свобода, справедливост и солидарност.


ОбС на БСП Етрополе