Протест с искане за касиране на изборите се провежда пред парламента.

Протестът е организиран от партиите „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) и „Ред, законност и справедливост” (РЗС). Настояванията са за касиране на избора на депутати от ДПС, избрани в София чрез фалшификация в Турция. „Протестът има ясна цел. Започваме и ще ги довършим с помощта на народа. Това е правителство на подменения вот. Никой не е искал в България ДПС да идва на власт”, заяви лидерът на РЗС Яне Янев. Наглостта на ДПС е надминала всякакви граници. Те искат да стане като в Македония, където имената на училищата Никола Вапцаров и Гоце Делчев са прекръстени на мюсюлмански дейци, допълни Янев. ДПС говори за майчин език и иска да ни разцепи  Докъде сме стигнали, след като цяла Турция се надигна срещу радикалния ислям, а ние още не, завърши лидерът на РЗС, по Нова ТВ.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви: Въобще не ме интересува какво мисли Бойко Борисов, това е наша акция, подчерта собственикът на ТВ Скат.

Двете протестни шествия на партиите дръгнаха от две различни точки в София, за да се съберат за общ митинг пред Народното събрание. В района има засилено полицейско присъствие. Движението по бул. „Цар Освободител” бе спряно.

Шествието се отправи към Конституционния съд.