В понеделник вечер от 20.00 часа в Правец предстои петият решителен двубой за титлата между Лукойл Академик и Левски. В момента серията е изравнена на 2-2 победи и който спечели ще триумфира като първенец. Старши треньор на Лукойл Академик е Сашо Везенков, а ден преди мача неговият син - Александър, изрази подкрепа към своя баща и му пожела успех в двубоя:


"След мачовете с Рилски спортист бях много щастлив и радостен от постижението на Лукойл Академик, който победи един толкова нестандартен отбор с 3-2. Както казах и преди това, беше истинско чудо и спортен късмет Лукойл да спечели по този начин мач №5 от полуфинала.


След като започнаха мачовете с Левски и след първата загуба в серията, бях много разочарован и притеснен най-вече за  баща ми. След двубоя в петък и загубата с 1 точка, от която най-много боли, и изравняването на серията на 2-2, чувствата не са най-добрите. След една тежка година изпълнена с много провокации, с много грешки, много късмет и разбира се с много лоши моменти, аз съм тук, за да помогна искрено с каквото мога на моя баща.


Бях четири дни в България и разбрах много. Разбрах колко тежко е да се трудиш и да мислиш за всичко. Колко тежко е от 0-1 да стигнеш до 2-1 и всеки ден да мислиш дали за 11-и пореден път ще си шампион на страната. На третия мач бях в зала Универсиада и виках за Лукойл Академик, виках за моя баща. Това беше една сладка победа, но просто една победа. Имаше напрежение, нерви и грешки, все пак не е лесно да си старши треньор и спортен директор. Вече станаха много разбирачите и познавачите на този спорт, които знаят само да критикуват. Да седиш на един пост, на който не си бил, и да се бориш всеки ден, е най-трудното нещо.


Аз, Александър Везенков, подкрепям Лукойл Академик и се възхищавам на моя баща. Той е моят пример, той ми дава кураж, грижи се за мен и ме подкрепя, и сега е мой ред да го направя. Лукойл е десет години поред шампион, но сега тимът загуби повече от един път и хората веднага критикуват и искат да си кажат мнението. Панатинайкос - най-успешният клуб в Европа, изгуби титлата след 10 години. Ако и Лукойл загуби това какво означава, че това не е успешен клуб ли?


Както го направих в сряда, така и в понеделник ще бъда в Правец зад пейката на отбора, за да подкрепям с каквото мога. Сигурен съм, че победата ще дойде, без значение трудно или лесно. Искам да дам кураж и сила на баща ми след една изключително тежка година, защото останаха само няколко дни. Какъвто и да е изходът на мача, за мен Сашо Везенков е един голям победител, защото това, което прави е много много трудно."