Бившият баскетболист и настоящ генерален мениджър на шампиона Балкан Сашо Везенков посрещна с изключителна гордост признанието за сина му Александър Везенков, който бе избран за Спортист номер 1 на България в 65-тото издание на анкетата сред спортните журналисти в страната.


"Това е изключителна гордост за всеки родител. Много голямо нещо е да станеш Най-добър спортист на годината в България. Гордея се много. Бил съм баскетболист и знам колко е трудно. Преди години беше немислимо баскетболист да стане номер 1. Но Сашо показа как може да се направи – с много труд, с много желание. Изключително много работа. Без труд това не може да се постигне. Изцяло негова заслуга е да се пребори с всички неща, които се случваха с него през последните години", заяви Везенков - старши за официалния сайт на БФБаскетбол.


"Надявам се да бъде пример за много малки деца и да го последват, да играят баскетбол, да работят и да се трудят да станат по-добри. Дано българският баскетбол да дочака по-добри дни. Вече в България имаме примера как едно момче, българин, може да стигне до първите пет на Евролигата, до Финалната четворка, да е шампион на Гърция, да е сред най-добрите в Европа на Евробаскет. От тук нататък е още по-трудно да се задържиш там, където си стигнал в тази конкуренция. Пожелаваме си да е здрав и гордост за цялото семейство", добави Сашо Везенков.