Старши-треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски, който изведе отбора до три бронзови медала този сезон - в Купата на България, в ЕВРОХОЛД Балканска Лига и в Булсатком НБЛ заяви, че по всяка вероятност ще остане начело на тима и през следващия сезон.

"Най-вероятно оставам в Рилски още един сезон. Водили сме разговори с президента, той сега е в чужбина и ще се върне в неделя, когато ще говорим пак. Що се касе до отбора, ще бъде тежко, защото основни играчи си заминават", сподели Барчовски пред "Тема Спорт".

"Много ми се иска да запазим състава. Един Тери Смит обаче направи страхотен скок и подписа с Черкаси в Украйна. Отбор с огромен бюджет, където треньор бе Йовица Арсич. Отива за три пъти и половина повече пари. По същия начин и Бранко Миркович заминава за Нова Зеландия, семейството му е там и не се знае дали ще се върне. Ще го чакаме, надявам се да се върне. Ще имаме тежко лято, защото ще се прави нова селекция", продължи бившият национален селекционер.

"Нормално е когато постигнеш успех, следващата година най-малко да го повториш и даже да отидеш по-нагоре. При нас по-нагоре означава страшно много и няма да е никак лесно. Да с тигнеш горе, близо до върха е трудно, но по-трудно е да се задържиш там. Това е клише, но е абсолютната истина", добави още Барчовски.